Tartă cu dovleac şi miere
Încă ne mai putem bucura de gustul inconfundabil al dovleacului căruia îi stă bine atât în mâncăruri sărate cât şi în deserturi.
Ingrediente
Pentru aluat
180 g făină 30 g zahăr pudră 1 vârf de cuţit cu sare 120 g unt 1 ou
Pentru umplutură
400 g dovleac
40 g unt
2 linguri miere
100 g zahăr pudră
1 linguriţă scorţişoară
80 g migdale feliate
Se cerne făina cu zahărul pudră şi sarea. Se adaugă untul tăiat bucăţi, oul, se amestecă şi se frământă un aluat neted. Se înveleşte în folie alimentară şi se pune în frigider pentru o oră. Se întinde aluatul în foaie şi se îmbracă o formă de tartă unsă şi tapetată. Se înţeapă din loc în loc şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 190° C pentru 10-15 minute.
Se dă dovleacul curăţat pe răzătoarea mare şi se căleşte în unt cu mierea, zahărul pudră şi scorţişoara până se înmoaie. Se lasă să se răcorească. Se pune dovleacul peste aluatul
semicopt, se presară feliile de migdale şi se introduce din nou la cuptor pentru 20 de minute.
sursa foto: profimedia