Tartă cu dovleac şi miere

4 ianuarie 2015   Rețete

Încă ne mai putem bucura de gustul inconfundabil al dovleacului căruia îi stă bine atât în mâncăruri sărate cât şi în deserturi.

Ingrediente

Pentru aluat

180 g făină 30 g zahăr pudră 1 vârf de cuţit cu sare 120 g unt 1 ou

Pentru umplutură

400 g dovleac

40 g unt

2 linguri miere

100 g zahăr pudră

1 linguriţă scorţişoară

80 g migdale feliate

Se cerne făina cu zahărul pudră şi sarea. Se adaugă untul tăiat bucăţi, oul, se amestecă şi se frământă un aluat neted. Se înveleşte în folie alimentară şi se pune în frigider pentru o oră. Se întinde aluatul în foaie şi se îmbracă o formă de tartă unsă şi tapetată. Se înţeapă din loc în loc şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 190° C pentru 10-15 minute.

Se dă dovleacul curăţat pe răzătoarea mare şi se căleşte în unt cu mierea, zahărul pudră şi scorţişoara până se înmoaie. Se lasă să se răcorească. Se pune dovleacul peste aluatul

semicopt, se presară feliile de migdale şi se introduce din nou la cuptor pentru 20 de minute.

sursa foto: profimedia

Mai multe