Tartă cu dovleac şi nuci

25 octombrie 2015   Rețete

Duminica poate fi şi mai plăcută în familie, dacă pregăteşti această tartă de sezon.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 220 g făină o linguriţă sare 110 ml ulei 60 ml lapte unt pentru uns tava

1 kg de dovleac

2 ouă

230 ml lapte

150 g de zahăr

1 linguriţă scorţişoară

1 linguriţă nucşoară

miezul de la 4 nuci dat prin maşină

1/2 linguriţă sare

jumătăţi de miez de nucă pentru ornat

Mod de preparare

Aluatul: se amestecă uleiul cu laptele, apoi se încorporează făina şi sarea, amestecând cu o lingură de lemn până se omogenizează. Ingredientele trebuie să fie reci, nu se frământă cu mâna, ci doar cu spatula. Se pune aluatul între două hârtii de copt şi se întinde o foaie cu care „căptuşim“ forma de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Umplutura: 1 kg de dovleac curăţat de sâmburi se taie cubuleţe şi se coace la cuptor într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu, timp de 30 minute. Se scoate miezul şi se mixeaxă. Se bat ouăle, se încorporează laptele în care s-au adăugat zahărul şi toate celelalte condimente. Se toarnă compoziţia în tavă şi se dă la cuptor 15 minute. Când s-a întărit, se pun jumătăţile de miez de nucă şi se mai lasă la copt aproximativ 25 de minute.

Mai multe