Tartă cu gem de mere şi nuci
Prăjiturile cu nuci ne aduc aminte de copilărie, de bunătăţile pe care le făcea bunica la cuptor. Reînvie acele momente preparând şi tu acest desert.
Ingrediente
Pentru blat 250 g făină 150 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 6 linguri apă
3 linguri griş
200 g nuci mărunţite
500 ml gem de mere
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi untul moale cu zahărul pudră până devin o cremă. Adaugi oul şi continui să mixezi. Torni apa, adaugi făina şi amesteci până se încorporează ingredientele.
Aluatul moale şi lipicios pe care l-ai obţinut îl înveleşti într-o folie alimentară şi-l dai la frigider 2 ore. După aceea, întinzi aluatul pe masa tapetată cu făină, îl frămânţi câteva minute, apoi îl pui într-o tavă şi-l înţepi din loc în loc cu o furculiţă. Deasupra presari grişul, apoi acoperi cu gemul de mere amestecat cu nucile mărunţite. Dai tarta la
cuptorul preîncălzit cam 30 de minute, până se rumeneşte.