Tartă cu gem de vişine

24 ianuarie 2017   Rețete

Încearcă un desert delicios cu gem de vişine şi vei vedea rapid cum toată familia ta va fi cucerită de gustul intens al acestei tarte.

Ingrediente

Pentru aluat

180 g făină 50 g făină de migdale 50 g zahăr pudră 120 g unt rece 1 gălbenuş 1 lingură apă rece

Pentru umplutură

500 g brânză mascarpone

400 g smântână pentru frişcă

150 g zahăr

4 linguri gem de vişine

Preparare

Pentru aluatul de tartă, amesteci cele două tipuri de făină cu zahărul. Adaugi untul tare tăiat cubuleţe. Frămânţi cu mâinile până se încorporează untul. Adaugi gălbenuşul, apa, iar aluatul pe care-l obţii îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider 1 oră.

Între timp, baţi frişca până devine cremoasă. Încorporezi brânza mascarpone, zahărul şi dai crema la frigider.

Întinzi aluatul într-o tavă cu pereţi înalţi şi-l dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 30 de minute. Pui peste el o mână de fasole pentru a nu se umfla. După acest timp scoţi boabele de fasole şi îl mai laşi să se coacă 15 minute. Când aluatul de tartă s-a răcit, îl acoperi cu crema de la frigider. Decorezi tarta cu gemul de vişine. Dai prăjitura la rece 3 ore.

Tartă fină cu brânză şi stafide

Tartă fină cu brânză şi stafide

Tartă Linzer cu gem de zmeură

Tartă Linzer cu gem de zmeură

Tartă cu mere (Tatin)

Tartă cu mere (Tatin)

Mai multe