Tartă cu lămâie şi bezea

7 martie 2016   Rețete

Cine adoră bezeaua şi lămâia în aceeaşi combinaţie, trebuie să încerce această tartă irezistibilă. Nimic mai bun, mai răcoritor şi mai bun pentru un desert ca această tartă cu lămâie şi bezea. O reţetă foarte gustoasă, cu care să îţi suprinzi prietenii şi familia.

Ce ai nevoie pentru tartă cu lămâie şi bezea?

- 1.250 de grame de biscuiţi simpli sau de care vă plac

- 4 ouă potrivite

- 125 de grame de unt

- 400 de ml de lapte condensat

- 150 de ml de suc de lămâie

- 200 de grame de zahăr

Cum să prepari această tartă cu lămâie şi bezea?

Această reţetă de tartă este inspirată din cartea de bucate a Principesei Moştenitoare Margareta. Aşadar, aveţi ocazia de a prepara o reţetă de tartă regală, foarte uşor de făcut şi foarte bună. Nimic mai gustos şi mai bun decât un desert regal, simplu şi rapid.

Biscuiţii se sfărâmă cu răbdare, iar untul se topeşte pe baie de aburi. Apoi, se amestecă frumos ingredientele şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ideal este să fie o formă rotundă, detaşabilă. Cu o lingură sau cu ceva mai mare, gen fundul unui pahar se presează compoziţia de biscuiţi în formă. Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 5-10 minute, se scoate şi se pregăteşte umplutura pentru tartă.

Pentru cremă, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă bine cu laptele condensat şi zeama de lămâie. După ce s-au omogenizat şi înghegat, se toarnă compoziţia peste blatul tartei.

Pentru bezea aveţi nevoie de un castron curat, fără urme de grăsime sau apă, pentru ca albuşurile să se bată bine. Se pun albuşurile şi se bat bine cu telul, adăugându-se treptat zahărul. Se bat până când zahărul se topeşte complet. Când este gata, crema de bezea se pune într-un pos de ornat şi se ornează tarta după preferinţe. Dacă nu aveţi pos, crema se poate pune într-un colţ de pungă şi se ornează tarta la fel de frumos.

Tarta astfel pregătită se lasă la cuptorul încins, undeva la mijloc vreme de 30-35 de minute. Bezeaua trebuie să arate un pic rumenită. Tarta se scoate din formă, cu ajutorul unui cuţit, care se trece mai întâi pe margini. Apoi se trage frumos din formă pe un platou. Este mult mai bine cu formă detaşabilă, evitaţi astfel posibilitatea de a rupe tarta.

Pentru cine nu iubeşte atât de mult desertul cu lămâie, aceasta poate fi înlocuită cu orice fel de zeamă preferaţi. Un desert regal ce va fi devorat în doar câteva minute, garantat. Poftă bună!

Mai multe