Tartă cu mazăre şi caşcaval
În weekend, surprinde-ţi invitaţii cu o tartă de mazăre, caşcaval şi peşte. Crusta crocantă şi savoarea ingredinetelor alese atent fac din acest antreu un deliciu. Iată cum se prepară!
Pentru aluat
200 g făină 100 g mălai 1 pliculeţ praf de copt 1 praf de sare 100 g unt 1 ou
Pentru umplutură
600 g peşte dezosat
1 cutie de ton
300 g spanac îngheţat
3 linguri de mazăre
4 ouă
3 roşii
5 linguri smântână
100 ml lapte dulce
2 linguri unt
2 linguri caşcaval ras
nucşoară rasă
busuioc
maghiran uscat
sare
piper
Preparare
Pentru aluat, cerni făina cu mălaiul şi cu praful de copt. Adaugi untul moale, oul, un praf de sare şi patru linguri de apă rece.
Frămânţi un aluat elastic şi pui la frigider o oră. Întinzi aluatul într-o foaie şi îmbraci o formă de tartă unsă cu unt. Apeşi bine pe margini şi înţepi cu furculiţa. Acoperi cu o folie de aluminiu şi pui 500 g de fasole uscată.
Coci aproximativ 20 de minute. Căleşti în unt spanacul lăsat la dezgheţat la temperatura camerei. Tai peştele mărunt şi aşezi într-un castron mare, împreună cu tonul scurs.
Amesteci cu o roşie curăţată de pieliţe şi tăiată cubuleţe. Adaugi spanacul călit, mazărea, gălbenuşurile bătute cu smântână, caşcavalul ras, laptele, condimentele, sare şi piper, după gust. Amesteci bine şi încorporezi albuşurile bătute spumă tare.
Scoţi forma din cuptor, îndepărtezi folia şi fasolea şi torni compoziţia. Deasupra aşezi felii de roşie. Introduci la cuptor încă 40-45 de minute.