Tartă cu mure

30 iulie 2014   Rețete

Gustul acrişor al murelor bine echilibrat într-o prăjitură delicioasă poate transforma o zi banală într-una specială.

Dificultate mică Preparare 80' Pentru 8 porţii

Ingrediente

Pentru blat

500 g făină

100 g zahăr

50 g unt

100 ml smântână groasă

1 ou

1 praf de copt

esenţă de vanilie

1 praf de sare

Pentru umplutură

600 g mure

2 banane

2 albuşuri

4 linguri zahăr

4 linguri nuci măcinate

1 lingură unt

Pentru răzătură

50 g unt

50 g zahăr

100 g făină

Mod de preparare

Cerni făina cu praful de copt, adaugi un praf de sare, untul, smântâna, esenţă de vanilie, zahărul şi oul. Frămânţi până obţii un aluat omogen, elastic, potrivit de tare.

Separat, pentru umplutură, zdrobeşti murele, le mixezi cu zahărul, nucile măcinate şi o lingură de unt. La final încorporezi albuşurile bătute spumă tare. Pentru răzătura de deasupra, frămânţi un aluat tare din unt, zahăr şi făină, pe care îl laşi la frigider 15 minute.

Întinzi aluatul în forma de tartă cu pereţi cu tot, îl înţepi cu furculiţa, apoi torni umplutura. Deasupra aşezi bucăţi de banană şi razi (sau fărâmiţezi cu degetele) aluatul preparat

din unt, zahăr şi făină.

Introduci forma în cuptorul preîncăzit pentru aproximativ 45 de minute, la foc potrivit, până se rumeneşte frumos deasupra. Tai tarta în formă, după ce se răceşte complet.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe