Tartă cu piersici şi scorţişoară

19 iunie 2014   Rețete

Căpşunile sunt pe terminate făcând loc altor fructe de sezon: piersici şi caise. Bucură-te de ele preparând această tartă cu piersici si scortisoara aromată!

Dificultate mică Preparare 75' Pentru 8 porţii

Ingrediente

3 piersici

200 g de făină

1 linguriţă praf de copt

¼ linguriţă amoniac

¼ linguriţă sare

120 g unt

100 g zahăr tos

50 g zahăr brun

2 ouă mari

½ cană smântână

1 linguriţă extract de vanilie

¼ linguriţă esenţă migdale

Pentru topping

110 g zahăr brun

100 g făină

½ linguriţă scorţişoară

1 praf nucşoară măcinată

5 linguri de unt

50 g miez de nucă

Mod de preparare

Speli piersicile, le tai felii nu foarte subţiri şi le laşi pe hârtie absorbantă. Amesteci făina cu praful de copt, amoniacul şi sarea.

Freci spumă untul cu zahărul tos şi zahărul brun şi încorporezi pe rând ouăle, mixând continuu. Baţi smântâna cu extractul de vanilie, esenţa de migdale şi o amesteci cu crema de unt.

Cu mixerul la viteză mică încorporezi amestecul de făină şi torni compoziţia într-o formă de tort cu pereţii detaşabili unsă şi tapetată.

Aşezi feliile de piersică deasupra tartei.

Pentru topping, amesteci zahărul cu făina, scorţişoara, nucşoara, nuca zdrobită şi cu untul la temperatura camerei. Presari amestecul pe blat si introduci tarta cu piersici si scortisoara în cuptorul preîncălzit 45-50 de minute, după care îl laşi să se răcorească în formă. Tai tarta cu piersici si scortisoara când s-a răcit complet.

tarta cu piersici

Tarta cu afine

Tarta cu afine

Prajitura cu piersici si ciocolata

Prajitura cu piersici si ciocolata

Budinca de paine cu ciocolata

Budinca de paine cu ciocolata

Mai multe