Tartă cu piersici şi scorţişoară
Căpşunile sunt pe terminate făcând loc altor fructe de sezon: piersici şi caise. Bucură-te de ele preparând această tartă cu piersici si scortisoara aromată!
Dificultate mică Preparare 75' Pentru 8 porţii
Ingrediente
3 piersici
200 g de făină
1 linguriţă praf de copt
¼ linguriţă amoniac
¼ linguriţă sare
120 g unt
100 g zahăr tos
50 g zahăr brun
2 ouă mari
½ cană smântână
1 linguriţă extract de vanilie
¼ linguriţă esenţă migdale
Pentru topping
110 g zahăr brun
100 g făină
½ linguriţă scorţişoară
1 praf nucşoară măcinată
5 linguri de unt
50 g miez de nucă
Mod de preparare
Speli piersicile, le tai felii nu foarte subţiri şi le laşi pe hârtie absorbantă. Amesteci făina cu praful de copt, amoniacul şi sarea.
Freci spumă untul cu zahărul tos şi zahărul brun şi încorporezi pe rând ouăle, mixând continuu. Baţi smântâna cu extractul de vanilie, esenţa de migdale şi o amesteci cu crema de unt.
Cu mixerul la viteză mică încorporezi amestecul de făină şi torni compoziţia într-o formă de tort cu pereţii detaşabili unsă şi tapetată.
Aşezi feliile de piersică deasupra tartei.
Pentru topping, amesteci zahărul cu făina, scorţişoara, nucşoara, nuca zdrobită şi cu untul la temperatura camerei. Presari amestecul pe blat si introduci tarta cu piersici si scortisoara în cuptorul preîncălzit 45-50 de minute, după care îl laşi să se răcorească în formă. Tai tarta cu piersici si scortisoara când s-a răcit complet.
Prajitura cu piersici si ciocolata