Tartă cu portocale fără zahăr
Dacă vrei un desert prietenos cu silueta, încearcă neapărat aceastăm reţetă.
Ingrediente
Pentru aluat 150 g făină 75 g unt rece 1 gălbenuş sare îndulcitor, după gust 1-2 linguri apă rece
Pentru umplutură
200 g smântână
4 ouă
sare
1 portocală
îndulcitor, după gust
1 pliculeţ tort-gelee
Mod de preparare
Din toate ingredientele pentru blat frămânţi un aluat pe care-l dai la rece, 30 de minute, înfăşurat în folie. Pentru umplutură, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu puţină sare. Pui, în ploaie, îndulcitorul, gălbenuşurile, unul câte unul, şi continui să mixezi. Adaugi smântâna şi o omogenizezi uşor cu o lingură de lemn.
Întinzi aluatul, îl aşezi într-o tavă de tartă tapetată, îl înţepi cu dinţii unei furculiţe, apoi torni umplutura şi dai la cuptor 50 de minute. O laşi la răcit.
Cureţi portocala, o tai feliuţe rotunde pe care le aşezi peste tartă, torni tortul-gelee, preparat conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi dai la rece ca să se întărească jeleul.