Tartă cu prune

6 septembrie 2013   Rețete

Pentru că se apropie weekendul, vă recomandăm o tartă delicioasă pe placul tuturor.

Ingrediente:

600 g făină

2 ouă

200 g zahăr pudră

400 g unt

2 kg prune

1 vârf cuţit de sare

4 linguri zahăr brun

Mod de preparare:

Cerni făina într-un bol, adaugi untul tăiat cubuleţe, zahărul pudră, sarea şi ouăle. Frămânţi un aluat neted, îl înveleşti în folie şi îl pui la frigider pentru o oră. Între timp, speli prunele, le scoţi sâmburii şi le laşi să se scurgă, după care le tai în patru.

Scoţi aluatul din frigider şi întinzi o foaie potrivit de groasă. Ungi şi tapetezi o formă dreptunghiulară încăpătoare şi o îmbraci cu foaia de aluat. Apeşi bine pe margini, iar surplusul îl tai. Înţepi aluatul cu furculiţa şi introduci forma în cuptorul preîncălzit la 200 °C pentru 10 minute. Scoţi forma din cuptor, laşi să se răcească puţin. Acoperi tarta cu sferturile de prune cu coaja în jos. Presari prunele cu zahăr brun şi introduci din nou la cuptor circa 30 de minute. O laşi să se răcească şi o porţionezi.

Dificultate: medie

12 porţii

Timp de preparare: 1 oră şi 40 de minute

Mai multe