Tartă cu prune şi cremă de iaurt
Se spune că ducele de Anjou este cel care a descoperit la Ierusalim delicioasele prune, în timpul Cruciadelor. El a fost atât de încântat de gustul lor, încât le-a adus în Europa. Din cele mai aromate fructe ale acestei luni poţi prepara deserturi care de care mai ispititoare.
Ingrediente Pentru blat 250 g făină 125 g unt 2 gălbenuşuri 1 praf de sare
Pentru umplutură
300 g iaurt gras
2 ouă
1 lingură amidon
100 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
100 g prune
Mod de preparare
Pentru blat, amesteci untul rece cu făina, până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi sarea, gălbenuşurile şi frămânţi până se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute. Îl întinzi şi-l aşezi într-o tavă tapetată, pe care o dai la cuptor 15 minute.
Amesteci iaurtul cu ouăle bătute, zahărul, amidonul şi esenţa de vanilie. Scoţi tava din cuptor, pui crema de iaurt şi aşezi deasupra jumătăţi de prune, cu miezul în sus. Dai din nou tarta la cuptor până se rumeneşte blatul şi crema s-a legat.