Tartă cu spanac şi mozzarella
Fie că alegi să foloseşti spanac proaspăt, fie congelat, această tartă sărată este uşor de preparat şi delicios. O combinaţie uşoară şi sănătoasă, de legume şi brânză, care poate fi consumată atât la prânz, cât şi la cină.
Ştiai că spanacul este un aliat de încredere în lupta cu kilogramele? Are un compus care scade pofta de dulce şi de mâncare nesănătoasă. De aceea este tot mai des recomandat în curele de slăbire. Conţinutul nutriţional excepţional al spanacului îl face un aliment recomandat tuturor persoanelor care doresc un stil de viaţă sănătos. Poate fi inclus în cure de detoxifiere, de alcalinizare şi te menţine în formă.
În spanac găsim o gamă variată de fitonutrienţi precum flavonoizi, luteină şi carotenoizi care au un puternic efect antioxidant. Antioxidanţii din spanac pot proteja împotriva cancerului.
Iată cum îl poţi folosi într-o reţetă uşoară şi gustoasă.
Spanacul, de fapt frunzele lui conţin substanţe numite tilacoide, care ajută la scăderea în greutate
Ingrediente
400 g aluat foitaj
Pentru umplutură:
500 g spanac congelat
20 g unt
3 ouă
2 linguri smântână
200 g mozzarella proaspătă
sare
piper
Laşi spanacul la decongelat, îl scurgi, apoi îl căleşti în unt. Dai la răcit.
Aşezi aluatul foitaj într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt, având grijă să „îmbraci“ şi pereţii. Amesteci spanacul cu smântâna şi cu ouăle bătute, presari sare şi piper, după gust, apoi răstorni compoziţia în tavă. Dai tarta la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 15 minute. Scoţi tava şi aşezi mozzarella tăiată felii, apoi mai coci tarta aproximativ 20 de minute, la 160 °C. O serveşti caldă sau rece.
FOTO Shutterstock