Tartă cu vişine FOTO
Dacă ai poftă de ceva dulce şi nu vrei să stai prea mult pe lângă cuptor, prepară, în patru paşi simpli, această savuroasă tartă cu fructele de sezon preferate de tine.
„Dacă vreţi, puteţi face tarta şi fără blat. După ce amestecaţi laptele cu smântâna şi cu restul ingredientelor pentru umplutură, o răsturnaţi într-un vas termorezistent, uns bine cu unt, apoi daţi tava la copt aproximativ 40 de minute“, ne sfătuieşte Ana Maria Consulea, expert patiser, care a şi realizat această reţetă.
Ingrediente Pentru blat 135 g făină 50 g zahăr pudră 15 g pudră de migdale 7 g amidon 1 praf sare 70 g unt 1 ou
Pentru umplutură
100 ml lapte
200 g vişine
100 ml smântână pentru frişcă
1 păstaie vanilie
1 ou
2 gălbenuşuri
90 g zahăr tos
1 praf sare
25 g făină
Pentru decor
zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru blat, freci untul cu zahărul până când compoziţia se albeşte. Adaugi, pe rând, făina, amidonul, pudra de migdale, sarea şi, la final, oul. Presari făină pe masă şi mai frămânţi aluatul câteva minute.
Întinzi aluatul. Tapetezi o formă de 20x22 şi aşezi coca, inclusiv pe margini. Dai la rece 30 de minute.
Între timp prepari umplutura. Combini laptele cu smântâna. Tai păstaia de vanilie, îi scoţi miezul şi îl omogenizezi. Separat, baţi oul, cele două gălbenuşuri şi le torni în lapte, apoi încorporezi ingredientele solide, făina, zahărul şi sarea, amestecând continuu după fiecare.
Speli şi scoţi sâmburii la vişine şi le laşi la scurs. Torni amestecul peste aluat, apoi aşezi vişinele şi dai tava la cuptor 40 de minute. Decorezi cu zahăr pudră.