Tartă de lămâie cu aluat de biscuiţi
Sucul unei lămâi poate acoperi o treime din necesarul de vitamină C. pentru această tartă de lămâie cu aluat de biscuiţi, poţi păstra lămâile mai multe săptămâni în cutia de legume a frigiderului şi 1-2 săptămâni la temperatura camerei. Alegeţi lămâi cu coaja netedă şi strălucitoare.
Tartă de lămâie cu aluat de biscuiţi - Ingrediente (1 tavă)
100 g unt 225 g biscuiţi digestivi zeama de la 5 lămâi 3 gălbenuşuri 400 ml lapte condensat 70 g zahăr coaja rasă de la trei lămâi 500 ml frişcă lichidă
Tartă de lămâie cu aluat de biscuiţi - Mod de preparare
Încingi cuptorul. Topeşti untul într-o tigaie la flacără mică. Apoi îl mixezi împreună cu biscuiţii sfărâmaţi şi zahărul. Ungi cu puţin unt o tavă rotundă cu fund detaşabil. Torni compoziţia în tavă şi o laşi la copt 8-10 minute. Dai deoparte, dar ţii cuptorul aprins.
Mixezi gălbenuşurile cu coaja de lămâie până devin pufoase. Adaugi treptat, în fir subţire, laptele condensat, apoi, la fel, sucul obţinut de la lămâile stoarse. Amesteci până se încorporează.
Torni compoziţia în tavă, peste crusta coaptă şi laşi la copt 15-20 de minute. Baţi frişca rece şi ornezi tarta de lămâie cu aluat de biscuiţi, după gust, când aceasta s-a răcit complet.