Tartă de spanac cu brânză
Profităm de spanacul proaspăt de pe tarabe şi încercăm încă un preparat gustos.
Ingrediente
80 ml lapte
200 g făină
2 linguri smântână
1 ou
100 g unt
1 kg spanac
300 g telemea de oi
4 linguri smântână
3 ouă proaspete
5 ouă răscoapte
1 praf de nucşoară rasă
piper
Mod de preparare: Amesteci oul, smântâna, laptele, făina, untul topit şi sarea. Îl acoperi cu o folie de plastic şi îl laşi la frigider o oră. Opăreşti spanacul în apă cu sare, îl scurgi, îl tai şuviţe şi-l amesteci cu brânza sfărâmată, smântâna, ouăle bătute şi condimentezi cu nucşoară şi piper.
Împarţi aluatul în două şi întinzi do uă foi mai mari. Cu prima îmbraci o formă de tartă unsă, inclusiv pereţii. Torni compoziţia de spanac, aşezi felii de ouă răscoapte şi acoperi cu cea de-a doua foaie. Uneşti foile şi le ră suceşti în interior. Introduci forma în cuptor pentru circa 40 de mi nute.