Tartă pufoasă cu cireşe

4 iunie 2015   Rețete

Cireşele conţin 90% glucide, 7% proteine şi 2% lipide şi sunt săţioase. Cu cât sunt mai viu colorate, cu atât conţin mai multe substanţe benefice pentru sănătate. Prepară cu cele mai bune şi arătoase cireşe din piaţă o tartă pufoasă.

Ingrediente

Pentru blat 250 g făină 1 ou 5 linguri apă rece 100 g unt 75 g zahăr pudră

3 ouă

3 linguri zahăr

1 praf de sare

3 linguri făină

1 plic zahăr vanilat

2 linguri zeamă de lămâie

150 g cireşe

Mod de preparare

Mixezi untul cu zahărul pudră, iar când devine ca o cremă, adaugi apa rece, oul şi, la final, făina în ploaie. Vei obţine un aluat moale, pe care-l înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider 2-3 ore. Întinzi aluatul într-o formă rotundă, inclusiv pe margini, îl înţepi cu furculiţa şi-l dai la cuptor 5-10 minute. Speli cireşele, le îndepărtezi codiţele şi sâmburii şi le laşi la scurs. Pentru umplutură, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu zahărul, iar gălbenuşurile le freci cu un praf de sare şi zahărul vanilat. Combini

albuşurile şi compoziţia de gălbenuşuri, iar la final încorporezi făina cernută şi zeama de lămâie. Torni compoziţia peste aluatul de tartă şi aşezi din loc în loc cireşele. Dai tava la cuptor până trece testul scobitorii

Mai multe