Tartă rustică cu roşii şi spanac
Iată o reţetă simplă şi uşoară cu roşii pe care merită să o împarţi cu cei dragi!
Ingrediente
- 400 g aluat foitaj
- 500 g spanac frunze
- 300 g roşii cherry de diferite culori
- 300 ml smântână lichidă (20 % grăsime)
- 4 ouă
- sare
- piper
- pătrunjel sau busuioc verde pentru decor
Mod de preparare
Cureţi spanacul de codiţe, îl speli sub jet de apă rece, îl fierbi în apă cu un praf de sare 4-5 minute, îl scurgi foarte bine de lichid şi îl toci mărunt.
Baţi ouăle cu sare şi piper, apoi încorporezi smântâna lichidă. Adaugi spanacul şi amesteci. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă şi pui foaia de aluat foitaj, inclusiv pe pereţii tăvii. Torni amestecul de mai sus peste aluat şi aranjezi deasupra roşiile cherry tăiate jumătăţi, dar opreşti câteva pentru decor.
Dai tava la cuptorul preîncălzit şi coci tarta 40-45 de minute, la 180 °C. O laşi apoi la răcorit şi o decorezi cu jumătăţi de roşii cherry proaspete şi cu verdeaţa preferată. O poţi servi caldă sau rece.
Poftă bună!
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Supă cremă de roşii şi ardei copţi.
Supă cremă de roşii şi ardei copţi