Tartă simplă cu ciocolată
Ciocolata este aromată, cu un gust inconfundabil şi cea mai bună prietenă atunci când treci printr-un moment greu. De ce să nu te bucuri de ea în această minunată tartă simplă cu ciocolată?
De ce ai nevoie pentru tartă simplă de ciocolată
Pentru blat
250 g făină
30 g zahăr
1 praf de sare
170 g unt
1 gălbenuş
2 linguri apă rece
Pentru umplutură
250 g frişcă
125 g lapte
25 g zahăr
2 linguri cafea espreso
280 g ciocolată neagră
2 ouă
1 mână nuci tocate
Cum se prepară tartă simplă de nuci
Combină într-un vas făina, zahărul şi sarea. Adaugă untul şi frământă până obţii un aluat sfărâmicios. Încorporează gălbenuşul şi apa rece şi amestecă până se omogenizează. Dă aluatului forma unei bile, înfăşoară-l în folie alimentară şi ţine-l la frigider 30 de minute. Dă drumul la cuptor şi aşază aluatul într-o formă de tartă, inclusiv pe margini. Ţine-l la cuptor 35 de minute, după care lasă-l să se răcească.
Amestecă frişca cu laptele, zahărul şi cafea, iar când începe să fiarbă dă deoparte. Toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi şi amestecă. Bate ouăle şi adaugă crema de ciocolată, puţin câte puţin, amestecând energic. Toarnă crema peste blat şi dă tarta la cuptor 20 de minute. După ce s-a răcorit pune deasupra nuci tocate.
Sursa foto http://www.bakingmywaythroughgermany.com