Tobă de casă în pungă
Dacă nu eşti expertă în prepararea bucatelor tradiţionale româneşti, dar vrei să te bucuri de gustul lor autentic, poţi prepara o tobă de casă în pungă.
De ce ai nevoie de tobă de casă în pungă
½ cap de porc
2 limbi de porc
3 inimi de porc
300 g şorici
sare
4-5 căţei de usturoi
piper
boia dulce sau uite, după gust
Cum se prepară tobă de casă în pungă
Fierbi capul şi organele de porc în apă, iar după ce au dat în clocot arunci apa, speli capul şi organele şi le pui din nou la fiert în apă cu sare. Mai iei spuma dacă este nevoie. După ce au fiert, iar zeama este lipicioasă, scoţi carnea de pe cap, cureţi limba şi inimile şi tai totul fâşii. Adaugi usturoiul pisat şi condimente după gust şi puţină zeamă în care au fiert. Pui toba în pungi din plastic înguste, dar cât mai rezistente, şi adaugi în fiecare câte 2 căni din zeamă. Legi pungile şi le aşezi în bidoane de plastic de 5 litri, tăiate la gură. Dai toba la rece.