Tocană de ceapă cu ciuperci şi pui
Nu ne săturăm niciodată de tocană. Combinaţii şi arome diferite, ademenitoare. Aşa este şi această tocană de ceapă cu ciuperci şi pui, a cărei reţetă v-o propunem astăzi şi pe care o puteţă găti chiar în acest sfârşit de săptămână.
Tocană de ceapă cu ciuperci şi pui – Ingrediente
1 kg piept de pui dezosat 8 cartofi mari 2 cepe mari 4 morcovi mari 3-4 căţei de usturoi sare piper ulei 1 legătură pătrunjel 200 g ciuperci 250 ml suc de roşii
Tocană de ceapă cu ciuperci şi pui – Mod de preparare
Tai ceapa solzişori, morcovul în rondele, cartofii în sferturi şi ciupercile felii. Căleşti carnea tăiată bucăţi potrivite, ceapa şi morcovul. Pui la fiert un vas cu apă în care adaugi 3-4 căţei de usturoi.Când a dat în clocot, pui toate legumele călite, bucăţile de pui, sucul de roşii şi cartofii şi laşi să fiarbă la foc mic aproximativ 60 de minute sau până când carnea este bine fiartă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi adaugi pătrunjelul tocat mărunt peste tocana de ceapă cu ciuperci şi pui.