Tocană mexicană cu quinoa

11 iunie 2018   Rețete

Hai să încerci un preparat delicios şi uşor - o tocană mexicană cu quinoa.

De ce ai nevoie ca să faci tocană mexicană cu quinoa

1 lingură cu ulei

2 căţei de usturoi, tocaţi

1 ardei iute, tocat

1 cană quinoa

1 cană supă de legume

1 conservă x 400 g fasole boabe, scursă şi clătită

400 g roşii coapte, tocate

1 cană porumb boabe

1 linguriţă pudră de chili

1/2 linguriţă chimen

sare

piper negru, măcinat

1 avocado, tăiat bucăţi

zeama de la 1 lămâie

2 linguri frunze de coriandru verde tocate

Încălzeşti ulei într-o cratiţă la foc mediu-mare. Adaugi usturoiul şi ardeiul iute şi căleşti, amestecând frecvent, până se simte aroma, circa 1 minut. Adaugi quinoa, supa de legume, fasolea, roşiile, porumbul, pudra de chili şi chimenul. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Laşi să dea un clocot, apoi reduci focul, acoperi şi ţii până când quinoa a fiert, circa 20 minute. Adaugi şi bucăţile de avocado, zeama de lămâie şi coriandrul.

Sursa:

https://damndelicious.net

Mai multe