Tocană vegetariană

9 ianuarie 2014   Rețete

O reţetă mediteraneană perfectă pentru vegetarieni sau pentru cei care pur şi simplu vor să mănânce sănătos.

Ingrediente:

o lingură de ulei de măsline o ceapă tăiată mărunt 3 căţei de usturoi pisaţi o linguriţă de paprika o jumătate de linguriţă de chimion cimbru uscat 3 morcovi medii tăiaţi fâşii 2 rădăcini de ţelină 1 ardei roşu tăiat 1 ardei galben tăiat 400 de grame de roşii 250 de ml de supă de legume 2 castraveţi tăiaţi subţire 250 de grame de linte fiartă

Mod de preparare:

Căliţi ceapa timp de 5-10 minute. Adăugaţi usturoiul, cimbrul, morcovii, ţelina şi ardeii şi lăsaţi pe foc circa 5 minute. Puneţi apoi roşiile, supa de legume, castraveţii şi lăsaţi tocana să fiarbă 25 de minute. Scoateţi cimbrul, adăugaţi lintea şi mai lăsaţi puţin compoziţia la fiert, apoi luaţi-o de pe foc.

Foto: bbcgoodfood.com

Mai multe