Tocăniţă de miel
30 aprilie 2016
Rețete
Dacă vrei să prepari rapid carnea pentru masa de Paşte, încearcă această reţetă simplă de tocăniţă de miel.
Tocăniţă de miel – Ingrediente
500 g carne de miel 2-3 linguri unt 1 ceapă mare 1 lingură făină 1 lingură de bulion sare piper 2-3 căţei de usturoi, opţional
Tocăniţă de miel – Mod de preparare
Înainte de toate, tai carnea de miel în bucăţi nu prea mici. Dacă este cazul, opăreşti carnea şi o speli ca să scapi de mirosul de seru.
Între timp, încingi untul, adaugi bucăţile de carne, ceapa tocată şi făina. Când sosul capătă o culoare gălbuie, adaugi puţină apă fierbinte, bulionul, sare şi piper, după gust. Acoperi cu un capac şi laşi să scadă la foc mic şi să se înmoaie carnea. Dacă vrei ca tocăniţa de miel să aibă un gust mai bun, adaugi 2-3 căţei de usturoi.