Tocăniţă de miel cu vin roşu şi morcovi

8 ianuarie 2014   Rețete

Această reţetă de tocanita de miel cu vin rosu si morcovi este absolut delicioasă şi va fi apreciată de toţi ai casei. Vă recomandăm s-o încercaţi.

Ingrediente:

ulei vegetal un kilogram şi jumătate de carne de miel tăiată cuburi 3 linguri de făină 2 cepe mari tăiate 600 de grame de morcovi tăiaţi făşii mai groase 4 căţei de usturoi zdrobiţi un pahar de vin roşu 850 de ml de supă de vită 3 frunze de dafin cimbru Sare şi piper

Mod de preparare:

Puneţi o lingură de ulei într-o tigaie încinsă. Într-un bol, treceţi carnea de miel prin făină şi asezonaţi cu sare şi piper. Se prăjeşte până când carnea devine maronie. Se transferă pe o farfurie. Turnaţi încă o lingură de ulei în tigaie şi căliţi la temperatură scăzută morcovii şi ceapa, timp de 10 minute, cu capacul pus. Adăugaţi usturoiul şi mai lăsaţi tocanita de miel pe foc un minut. Turnaţi vinul şi amestecaţi bine, apoi turnaţi conţinutul peste carnea de miel. Se adaugă supa de vită, frunzele de dafin şi cimbrul şi se pune tocăniţa de miel la fiert timp de 2 ore şi jumătate, până când se înmoaie carnea.

Tocanita de legume cu ghimbir

Tocanita de legume cu ghimbir

Tocanita de vitel

Tocanita de vitel

Tocanita de vita cu cartofi

Tocanita de vita cu cartofi

Foto: bbcgoodfood.com

Mai multe