Tocăniţă de vită cu legume

6 octombrie 2017   Rețete

O mâncărică gustoasă cu carne de vită şi legume, este numai bună atunci când trebuie să găteşti pentru întreaga familie.

Ingrediente 500 g carne de vită, cubuleţe 200 g ciuperci feliate 3 cepe tocate 2 linguri făină 3-4 morcovi bucăţele 2 cartofi, cubuleţe 2-3 linguri sos de roşii 300 ml vin roşu 1 lingură sos de soia pătrunjel, după gust cimbru, după gust oregano, după gust ulei sare piper

Dai carnea prin făină şi o rumeneşti uşor într-o tigaie înaltă, în puţin ulei. Adaugi ceapa, cartofii şi morcovii şi îi laşi până se înmoaie. Torni vinul şi completezi cu apă cât să acopere carnea. Condimentezi cu cimbru, oregano, sare şi piper, după gust.

Acoperi cu un capac şi dai la cuptor, la foc mic, circa 1 oră, 1 oră şi jumătate, până ce carnea este foarte bine fiartă şi a scăzut zeama. Amesteci cu sosul de roşii şi sosul de soia. Întorci în cuptor până ce capătă o consistenţa vâscoasă. Serveşti cu pătrunjel tocat.

Sursa https://therecipecritic.com

Mai multe