Tocăniţă de vită cu legume
N-am stat prea mult pe gânduri înainte să preparăm această reţetă de tocăniţă de vită cu legume! Ne era poftă! Aşa că am mers la piaţă, am cumpărat toate cele trebuincioase şi ne-am apucat de treabă. Rezultatul? Absolut delicios!
Tocăniţă de vită cu legume - Ingrediente
1 kg muşchi vită 1 ceapă 2 morcovi 1 kg cartofi sare piper 400 ml vin roşu 3-4 linguri pastă tomate 1 legătură pătrunjel
Tocăniţă de vită cu legume - Cum se prepară
Se curăţă şi se spală cartofii,morcovii şi ceapa.Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte. Se adaugă carnea tăiată în bucăţi potrivite, şi după ce se rumeneşte, se adaugă vinul şi se
lasă să fiarbă înăbuşit la foc mic. Dacă este nevoie, se mai adaugă apă. Când carnea este pătrunsă, se pun cartofii tăiaţi cubuleţe, morcovii tăiaţi rondele şi pasta de tomate diluată cu puţină apă. Se lasă la fiert încă 15 minute, după care se adaugă sare, piper şi pătrunjel. Se ia de pe foc şi se lasă acoperită până se răceşte.