Tocăniţă din inimi şi pipote

4 februarie 2016   Rețete

Când eram mică, mama obişnuia deseori să prepare tocăniţă din inimi şi pipote. Tot din aceste ingrediente, mai făcea ciorbe, ori ciulama. Care era delicioasă şi de care îmi voi aminti mereu. Acum aducându-mi aminte de aceste mâncăruri, prefer să fac o tocăniţă din inimi şi pipote, o reţetă pe care vreau să o împărtăşesc cu voi.

Tocăniţă din inimi şi pipote - Ingrediente (4 porţii)

500 g amestec pipote şi inimi de pui 200 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 2-3 roşii pentru sos 75 ml de ulei 1 legătură de pătrunjel sare piper

Tocăniţă din inimi şi pipote - Mod de preparare

Cureţi pipotele şi inimile bine, le tai zgârciurile în exces, le speli şi le laşi la scurs. Cureţi legumele. Ceapa o tai julien, cartofii cubuleţe, iar morcovii rondele. Căleşti ceapa în ulei încins, adaugi pipotele şi inimile şi laşi 2-3 minute.

Separat, opăreşti roşiile, le cureţi coaja, le mixezi şi le torni în cratiţă. Laşi câteva clocote şi pui morcovii şi cartofii. Completezi cu apă clocotită. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă la foc moale până când s-a fiert carnea. În momentul servirii, presari pătrunjel tocat peste tocăniţa din inimi şi pipote.

Mai multe