Tofu crocant
31 ianuarie 2020
Rețete
Uşor-uşor, se apropie o perioadă plină de taină: Postul Naşterii Domnului, motiv pentru care îţi recomandăm această reţetă de tofu crocant.
Tofu crocant - ingrediente necesare:
- 300 g tofu în saramură
- 1 lingură ulei
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură amidon
- piper
- sos teriyaki, pentru servit
- seminţe de susan
Tofu crocant - mod de preparare:
Tai tofu cuburi, apoi îl pui pe un prosop curat şi îl scurgi bine, bine. După ce nu mai are apă în el, îl răstorni într-un castron, torni sosul de soia, uleiul, adaugi amidonul şi puţin piper.
Amesteci uşor şi aşezi cuburile de brânză, întrun singur strat, pe o tavă în care ai întins hârtie de copt. Dai la cuptorul încins 30 de minute, iar la jumătatea timpului le întorci. Le ţii până se rumenesc şi devin crocante.
Serveşti cuburile crocante de tofu presărate cu seminţe de susan, şi stropite cu sos teriyaki, după gust.