Tofu pane, reţetă de post
În postul Crăciunului, ai, pe alese, reţete de mâncăruri din legume în combinaţii aromate, sănătoase şi gustoase.
Ingrediente 100 ml apă minerală făină cât cuprinde 1 cutie brânză tofu în saramură pesmet sare piper ulei, pentru prăjit Pentru sosul de muştar 2 linguri ulei 50 g muştar 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură apă sare piper Pentru servit salată verde ridichi
Mod de preparare - Tofu pane
Scurgi brânza şi, dacă vrei felii rotunde, o tai în două pe lung, apoi decupezi cu gura unui pahar mic. Dacă nu, o tai felii dreptunghiulare, apoi le usuci. Separat, amesteci apa cu făină, până când obţii un aluat mai gros decât cel de clătite.
Presari, dacă e cazul, sare, un praf de piper şi amesteci bine. Aşezi pe o farfurioară pesmet, treci feliile de brânză prin el, apoi prin aluat, iar prin pesmet şi le prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins. Le scoţi pe şerveţele absorbante ca să îndepărtezi excesul de ulei. Pentru sos, amesteci bine toate ingredientele şi presari sare şi piper, după gust. Îl serveşti alături de brânza pane, ridichi şi salată verde, după gust.