Tort aromat cu gem de căpşuni

1 august 2013   Rețete

Dacă ţi se face poftă de un tort gustos, te poţi apuca să pregăteşti acest tort aromat cu gem de căpşuni. Nu vei fi dezamăgită!

Ingrediente:

Pentru blat:

6 ouă 140 g zahăr 150 g făină 3 linguri ulei 1 lingură cacao unt sau margarină făină pentru uns tava

Pentru umplutură:

500 ml lapte

100 g zahăr

1 plic budincă de vanilie

300 g unt

100 g gem de căpşuni

100 g alune tăiate

colorant alimentar

bombonele colorate

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul într-un vas la bain-marie 5 minute, scoţi vasul din apă şi continui să le baţi încă 10 minute, până se fac spumă. Adaugi încet făina şi, la sfârşit, uleiul, amestecând uşor, şi apoi cacaua. Torni compoziţia în tava rotundă, unsă şi tapetată cu făină, şi coci în cuptorul încins timp de 40 minute. Când e gata, laşi să se răcească şi tai blatul încercând să-i dai formă ovală, de ou.

Pentru umplutură, fierbi laptele cu zahărul şi praful de budincă, apoi laşi să se răcească. Adaugi untul şi amesteci bine, astfel încât compoziţia să capete o consistenţă cremoasă. Şi budinca, şi untul trebuie să fie la temperatura camerei.

Tai blatul în trei, pui pe fiecare felie gem şi cremă şi le aşezi una peste alta. Opreşti puţină cremă pentru ornat. Pe ultima felie pui restul de cremă, iar pe lateral ornezi cu alunele tăiate.

Crema pentru ornat o amesteci cu colorant de diverse culori şi, cu seringa specială, decorezi tortul. Nu uita de bombonelele colorate!

Mai multe