Tort cu ciocolată neagră şi zmeură

14 iunie 2017   Rețete

Răsfaţă-te cu o reţetă delicioasă de tort cu ciocolată neagră şi zmeură, care îţi va încânta papilele gustative!

Ingrediente

250 g făină

120 g pudră de cacao

400 g zahăr

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă sare

2 ouă

1 linguriţă esenţă de vanilie

230 smântână

230 ml apă fiartă

120 ml ulei

1 linguriţă oţet

230 g unt

250 g gem de zmeură

180 g zahăr pudră

zmeură pentru decor, opţional

Pentru glazură

230 g unt

170 g ciocolată

esenţă de vanilie, după gust

6 linguri zahăr pudră

450 g smântână pentru frişcă

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 °C. Ungi cu puţin unt două tăvi rotunde de tort şi le tapetezi cu hârtie de copt. Combini făina, pudra de cacao, zahărul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt şi sarea, într-un bol. Încorporezi ouăle, esenţa de vanilie, uleiul, oţetul şi apa, până obţii o compoziţie omogenă.

Torni aluatul în tăvi şi dai la cuptor aproximativ 35-40 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea. Laşi la răcit timp de 20 de minute, apoi scoţi din tavă. Mixezi untul cu gemul de zmeură, până obţii un amestec pufos. Amesteci cu zahărul pudră. Întinzi crema între cele două blaturi. Torni deasupra glazura de ciocolată. Decorezi cu zmeură, dacă vrei.

Pentru glazură, mixezi untul cu ciocolata mărunţită, până obţii un amestec pufos. Încorporezi smântâna. Adaugi esenţa de vanilie şi zahărul, până se formează o compoziţie omogenă. Dai deoparte 20 de minute înainte de a folosi glazura.

Sursa http://www.countryliving.com

Mai multe