Tort cu pere caramelizate şi migdale. Reţetă de sezon

12 octombrie 2016   Rețete

Această reţetă de sezon este recomandată de Jamie Oliver, care ne spune că acest tort cu pere caramelizate şi migdale este un desert aromat şi săţios. Are baza din pere şi ghimbir. În plus, deoarece conţine migdale în loc de făină, este un desert recomandat persoanelor care suferă de intoleranţă la gluten, numită şi boala celiacă.

Tort cu pere caramelizate şi migdale. Reţetă de sezon – Ingrediente

200 g unt 200 g zahăr tos 4 ouă 220 g migdale măcinate

Pentru perele caramelizate cu ghimbir

300 g ghimbir

1 păstaie de vanilie

550 g zahăr tos

4 pere

20 g unt

800 ml apă

Tort cu pere caramelizate şi migdale. Reţetă de sezon – Mod de preparare

Cureţi ghimbirul şi îl dai prin răzătoare, cât mai fin. Desfaci păstaia de vanilie şi îndepărtezi seminţele cu un cuţit, apoi pui toate acestea într-o cratiţă. Adaugi 400 g de zahăr şi 700 ml apă. Laşi să dea în clocot, apoi fierbi la foc mic câteva minute, până încep să se elibereze aromele. Cu o lingură, scufunzi cu grijă perele în lichidul fierbinte şi le fierbi 10 minute până se înmoaie. Când sunt gata, le scoţi din vas şi le dai deoparte, ca să se răcească.

Tapetezi o tavă rotundă de tort (cu pereţii detaşabili) cu hârtie de copt rezistentă la grăsime. Combini 150 g de zahăr cu 100 ml de apă într-o cratiţă şi pui la fiert la foc mare. Apoi fierbi la foc mic aproximativ 15 minute, până când compoziţia capătă o culoare maro-auriu închis. Încorporezi untul până obţii un sos caramel, apoi îl torni în tava de tort tapetată. După ce s-au răcit, tai perele  în felii nu foarte groase şi le aranjezi cu grijă în stratul cald de caramel. Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pentru tort, baţi untul cu zahărul şi omogenizezi (un mixer electric este cea mai bună variantă pentru această etapă). Adaugi ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Adaugi migdalele măcinate şi omogenizezi. Torni compoziţia de tort peste perele din tavă şi o dai la cuptorul încins, între 30 şi 35 de minute, până se întăreşte blatul suficient. Laşi tortul să se răcească, detaşezi pereţii sau fundul tăvii şi, cu grijă, răstorni tortul pe un platou înainte să îl serveşti.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Cum să faci cea mai bună tartă cu pere

Cum să faci cea mai bună tartă cu pere

Brioşe pufoase cu ciocolată şi pere FOTO

Brioşe pufoase cu ciocolată şi pere FOTO

Cea mai bună prăjitură cu pere şi migdale

Cea mai bună prăjitură cu pere şi migdale

Pere umplute cu nuci

Pere umplute cu nuci

Tartă de pere cu cremă de migdale şi merişoare

Tartă de pere cu cremă de migdale şi merişoare

Mai multe