Tort cu smochine şi frişcă

28 octombrie 2017   Rețete

Regăseşte savoarea şi gustul inegalabil al smochinelor şi în această reţetă plină de savoare.

De ce ai nevoie pentru tort

Pentru blat

4 ouă

180 g zahăr

170 g făină

3 linguri ulei

3 linguri apă clocotită

1 linguriţă praf de copt

1 plic zahăr vanilat

Pentru umplutură

100 g dulceaţă de smochine

500 g smântână pentru frişcă

200 g zahăr

Pentru decor

100 g nuci mărunţite

sâmburi de rodie, opţional

smochine

Cum se prepară tortul

Pentru blat, baţi 5 minute ouăle cu zahărul. Adaugi făina cernută cu praful de copt, apa clocotită şi uleiul. Amesteci bine toate ingredientele. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie şi coci blatul 40 de minute în uptorul încins.

Între timp pregăteşti crema. Baţi smântâna rece împreună cu zahărul până devine o cremă groasă. Când blatul s-a răcit, îl tai în două şi ungi o felie cu dulceaţa de smochine. Acoperi cu cealaltă bucată de blat, înveleşti tortul în cremă şi-l decorezi cu nuci mărunţite, sâmburi de rodie şi cu smochine. Îl dai la frigider 3 ore.

Mai multe