Tort de brânză cu vişine şi frişcă
Nu e nevoie de o ocazie specială pentru prepararea unui tort de brânză cu vişine şi frişcă. Cu o felie din acest tort te poţi răsfăţa la un o ceai ori cafea într-o după-amiază de vară. Poate fi la fel de bine desertul preferat al tău şi al celor dragi.
Tort de brânză cu vişine şi frişcă - Ingrediente
Pentru blat 7 ouă 3 linguri cacao 7 linguri zahăr 4 linguri făină 1 esenţă de rom
500 ml frişcă lichidă
100 g unt
5 linguri zahăr pudră
1 pliculeţ întăritor de frişcă
200 g brânză de vaci cremoasă
1 esenţă de vanilie
750 g vişine
100 g ciocolată de menaj
250 g vişine
Tort de brânză cu vişine şi frişcă - Mod de preparare
Se bat albuşurile spumă tare, se adaugă zahărul şi se continuă baterea până se topeşte. Se încorporează gălbenuşurile unul câte unul, se pun esenţa, cacaua şi făina, amestecând uşor, de jos în sus. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată. Se introduce la cuptor pentru 30-40 de minute, se lasă la răcit, după care se taie în trei. Untul moale se bate cu zahărul pudră, brânza de vaci şi esenţa. Se bate frişca şi se amestecă cu compoziţia de brânză şi întăritorul de frişcă. Vişinele se curăţă de sâmburi şi se pun la scurs într-o strecurătoare. Se aşază o parte de blat pe un platou, se pune un sfert din cremă şi jumătate din vişine, al doilea blat, un sfert din cremă şi restul de vişine. Se acoperă cu blat, se apasă puţin şi se îmbracă cu crema rămasă. Se dă la rece pentru 2-3 ore înainte de servire. Tortul de brânză cu vişine şi frişcă se taie felii şi fiecare felie se decorează cu vişine şi aşchii de ciocolată.