Tort de ciocolată făcut cu dragoste
Fă-le o supriză celor dragi şi pregăteşte-le un desert delicios din ciocolată, în care adaugi multă dragoste.
Ingrediente 170 g unt 300 g zahăr 1-2 linguriţe esenţă de vanilie 3 ouă 130 ml lapte bătut 140 g făină 30 g pudră de cacao 1 praf de sare 1 linguriţă praf de copt Pentru glazură 1 lingură unt topit 30 ml lapte 2 linguri pudră de cacao 150 g zahăr pudră + 2 linguri
Preîncălzeşti cuptorul la 160 °C. Mixezi untul împreună cu zahărul şi esenţa de vanilie 5 minute. Încorporezi treptat ouăle. Separat, combini făina, pudra de cacao, sarea şi praful de copt. Amesteci în compoziţia cu ou, apoi adaugi laptele bătut până la omogenizare.
Torni într-o tavă rotundă şi dai la cuptor 45-50 de minute sau până când tortul trece testul cu scobitoarea. Aştepţi să se răcească, apoi tai blatul în jumătate pe orizontală.
Amesteci zahărul pudră şi cacaua. Încorporezi untul şi laptele. Ungi primul strat de tort cu cremă, apoi acoperi cu cel de-al doilea. Nivelezi restul de cremă. Dacă vrei, desenezi sau decupezi o formă de inimă în glazură. Decorezi cu zahăr pudră.