Tort de clătite
Cu bani puţini, dar cu multă imaginaţie şi răbdare poţi face un desert delicios!
Ingrediente:
Pentru clătite: 2 ouă 400 ml lapte 1 vârf de cuţit sare 210 g făină Ulei 1 lingură esenţă de vanilie
1 l lapte
50 g cacao
6 linguri zahăr
4 linguri făină
100 g unt
200 g alune/nuci zdrobite grosier
Mod de preparare:
Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele, sarea şi adaugi treptat făina. Pui esenţa de vanilie şi mai amesteci de câteva ori. Încingi puţin ulei într-o tigaie de teflon şi prăjeşti, pe rând, clătite subţiri. Le laşi deoparte să se răcească. Pentru budincă, torni laptele într-un vas, adaugi ingredientele solide şi laşi pe foc amestecând continuu până se îngroaşă compoziţia. După ce a căpătat consistenţa ciocolatei tartinabile, opreşti focul şi adaugi untul. Amesteci şi laşi să se răcorească. Pui o clătită pe un platou şi o ungi cu un strat de budincă. Acoperi cu altă clătită şi repeţi până epuizezi ingredientele.
La final, ungi tortul cu un strat de budincă şi decorezi cu alune sau cu nuci zdrobite grosier. Pentru un plus de savoare, le poţi prăji un pic înainte. Dai tortul la rece două ore şi-l porţionezi în momentul servirii.