Tort de clătite cu cremă de ciocolată
Clătitele sunt pe placul tuturor, indiferent de vârstă, dar prichindeii sunt cei mai pofticioşi când vine vorba de aceste bunătăţi. Nouă ne-au venit câteva idei şi le-am pus în practică, iar acum ţi le vom împărtăşi şi ţie prezentandu-va aceasta reteta cu tort de clatite cu crema de ciocolata.
Dificultate medie Preparare 85' Pentru 8 porţii
Ingrediente
Pentru clătite
50 g făină
4 ouă
400 ml lapte dulce
60 g zahăr
1 praf de sare
Pentru cremă
400 ml zeamă de portocale
1 fâşie subţire coajă de lămâie
150 g zahăr
100 g unt
30 g pudră de cacao
2 linguri smântână groasă
Pentru glazură
150 g zahăr pudră cernut de 2-3 ori
1 albuş
2 linguri zeamă de lămâie
Pentru decor
1 portocală
Mod de preparare
Amesteci ingredientele pentru clătite cu mixerul, laşi compoziţia în frigider circa 30 de minute, apoi coci clătitele, una câte una, într-o tigaie neaderentă, unsă foarte puţin cu ulei sau unt. Aşezi clătitele, una peste alta, pe un platou.
Pentru cremă, amesteci zeama de portocală cu zahărul, adaugi coaja de lămâie şi aşezi vasul la fiert, la foc mic, până scade cam la jumătate şi se îngroaşă. Scoţi deoparte coaja de lămâie şi laşi compoziţia la răcit.
Separat, freci untul spumă, adaugi pudra de cacao, apoi, puţin câte puţin, compoziţia de portocale şi smântâna, obţinând o cremă fină şi aromată. Pentru glazură, baţi albuşul cu zahărul adăugat treptat, pui din când în când zeamă de lămâie până la epuizarea celor două linguri.
Aşezi o clătită pe platou, ungi deasupra cu cremă, adaugi deasupra următoarea clătită, ungi cu cremă şi continui la fel până la epuizarea tuturor clătitelor şi a cremei. Torni deasupra acestui tort de clatite cu crema de ciocolata glazura şi decorezi cu felii de portocală.
Lasi acest tort de clatite cu crema de ciocolata pentru cateva ore la rece si apoi servesti.
Friptura de porc cu clatite de cartofi
Friptura de porc cu clatite de cartofi
sursa foto: StockFood