Tort de clătite cu morcovi şi maioneză

27 martie 2015   Rețete

Când spui tort de clătite te gândeşti automat la ceva dulce. Dar de data asta îţi propunem o delicioasă reţetă de tort de clătite cu morcovi şi maioneză.

Ingrediente pentru tort de clătite cu morcovi şi maioneză

Pentru clătite 100 ml lapte 2 ouă 150 g făină 500 g ficăţei de pui 2 căţei de usturoi sare uleiul pentru prăjit

2 linguri ulei

1 ceapă

800 g morcovi

250 g maioneză

250 g smântână

piper alb măcinat

4 ouă fierte tari

5 roşii mici

pătrunjel verde pentru decor

Mod de preparare pentru tort de clătite cu morcovi şi maioneză

Se fierb ficăţeii de pui în apă cu sare, se scurg, se lasă să se răcească, după care se dau prin maşina de tocat. Pentru aluatul de clătite, se amestecă laptele cu gălbenuşurile, făina, ficatul, usturoiul pisat şi sare, după gust. Se încorporează albuşurile bătute spumă tare în amestecul de gălbenuşuri şi se lasă să se odihnească 30 de minute. Se prăjesc

cinci sau şase clătite groase şi se lasă să se răcească.

Pentru umplutură, se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa tocată mărunt. Se adaugă morcovii daţi pe răzătoarea mică, se condimentează cu sare, după gust, şi se lasă până

când morcovii se înmoaie. Se dă deoparte şi se lasă să se răcească. Se amestecă smântâna cu maioneza, se condimentează cu sare şi piper alb, după gust, şi se opresc trei linguri. Se aşază prima clătită pe un platou, se unge cu maioneză şi se presară cu amestec de morcov ras. Se acoperă cu altă clătită şi se continuă la fel până se termină ingredientele.

Deasupra trebuie să fie clătită.

Se unge tortul cu maioneza oprită, se presară partea de sus cu gălbenuşuri rase şi marginile cu albuşuri rase. Se decorează cu flori făcute din roşii şi pătrunjel verde. Tortul de clătite cu morcovi şi maioneză se dă la frigider o oră înainte să fie servit.

Mai multe