Tort de mere cu bezea

20 august 2013   Rețete

Răcoreşte-te cu un tort cremos de mere, bezea şi caramel. După ce l-ai montat, ţine-l câteva ore la rece. Va fi mai bun decât o îngheţată!

Ingrediente:

Pentru blat: 150 g zahăr, 100 g nuci, 50 ml apă, 5 mere

Pentru cremă: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 400 ml lapte, 1 baton vanilie

Pentru bezea: 4 albuşuri, 50 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, zeama de la ½ lămâie

Număr porţii: 4 Timp de preparare: 120 min Dificultate: medie

Mod de preparare:

Pentru blat caramelizezi zahărul cu o lingură de apă, adaugi nucile, 50 ml apă şi le fierbi până se îngroaşă ca un sirop. Cu acest caramel îmbraci o formă de tartă până la jumătate din înălţimea pereţilor şi pui merele curăţate şi tăiate în felii mari.

Pentru cremă fierbi laptele cu vanilia. Separat baţi ouăle cu zahărul, adaugi treptat laptele clocotit, bătând continuu. Torni compoziţia într-un vas cu acelaşi diametru cu al celui în care ai pus merele şi dai la cuptor până începe să se lege crema.

Pentru bezea baţi tare albuşurile cu zahărul până când nu se mai desprind de pe tel, adăugând treptat zahărul vanilat. La sfârşit adaugi zeama de lămâie. Peste merele caramelizate răstorni crema de ouă, deasupra aşezi bezeaua şi dai la cuptor aproximativ 15 minute.

Mai multe