Tort de portocale

14 august 2013   Rețete

Adori gustul citricelor, mai ales vara, când simţi nevoia de ceva răcoritor? Prepară un tort cremos de portocale! Aroma lui te va duce în al noulea cer!

Ingrediente:

4 ouă, 2 linguri apă caldă, 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 200 g făină, 2 linguriţe rase praf de copt

Pentru umplutură:

700 g frişcă, 50 g zahăr, 5 linguri zeamă de portocale, 1 lingură zeamă de lămâie, coaja rasă de portocală

Pentru garnitură: felii de portocală confiate(sau felii de carambola, fructul stea), migdale sau alune zdrobite

Timp de preparare: 1h 15 min Dificultate: medie

Mod de preparare:

Baţi spumă gălbenuşurile cu apa caldă. Adaugi, puţin câte puţin, 2/3 din zahăr şi zahărul vanilat, continuând să baţi până se formează o cremă. Separat, baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi le incluzi în crema de gălbenuşuri. Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt şi amesteci uşor, până se încorporează bine.

Torni compoziţia obţinută în forma de tort tapetată cu folie specială şi o coci, la foc potrivit, circa 30 de minute. După răcire, tai blatul de tort în 3 felii orizontale. Baţi frişca cu zeama de portocale şi cu zeama de lămâie, adaugi zahărul şi coaja de portocală, bătând în continuu.

Întinzi crema între cele trei foi şi îmbraci tortul. Tapetezi baza tortului cu migdalele (sau alune) zdrobite. Decorezi cu felii de portocale confiate sau cu felii de carambola şi cu bulgăraşi de frişcă îmbrăcaţi în alune.

Mai multe