Tort de vişine cu brânză
Ce poate fi mai delicios decât un tort cu vişine acrişoare şi zemoase? Umplutura e din brânză şi pandişpanul e pufos. Ţi-am făcut poftă, nu-i aşa? Iată cum poţi preapara acest desert, de-a dreptul savuros.
Ingrediente
Pentru blat 4 albuşuri 1 praf de sare 6 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 70 g făină 25 g amidon porumb 100 g fulgi ciocolată
Pentru umplutură:
350 g vişine fără sâmburi
1 linguriţă esenţă vanilie
600 g brânză ricotta sau brânză de vaci
250 g zahăr
2 gălbenuşuri
Pentru decor:
100 g vişine
150 ml frişcă
50 g ciocolată rasă
2 plicuri jeleu roşu
Preparare
Pentru început, presari 100 g zahăr peste 350 g vişine fără sâmburi şi le laşi la scurs o oră. Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Apoi baţi gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat până devin cremoase şi adaugi treptat făina cernută cu amidonul. Încorporezi uşor albuşurile bătute spumă şi fulgii de ciocolată.
Torni aluatul într-o formă cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată şi coci în cuptorul preîncălzit la 180° C 30 de minute. Pentru umplutură, amesteci brânza cu esenţa de vanilie şi zahărul până obţii o cremă omogenă. Apoi adaugi gălbenuşurile şi mixezi bine împreună.
După ce s-a răcit blatul îl tai în două şi îl poţi însiropa cu sucul de la vişine. Aşezi prima felie de tort pe o tavă şi o ungi cu jumătate din crema de brânză. Pui vişinele şi acoperi uniform cu brânza rămasă. Acoperi cu cel de-al doilea blat şi torni deasupra jeleul roşu preparat în prealabil conform instrucţiunilor de pe pachet. Ornezi tortul cu frişcă, vişine şi fulgi de ciocolată şi-l dai la rece 3-4 ore.