Tort Doboş

24 iunie 2013   Rețete

Cititoarea noastră Viorica Trică din Râmnicu Vâlcea ne-a pregătit astăzi tort Doboş. Un deliciu!

Ingrediente pentru blat:  10 ouă, 200 g zahăr, 1 lămâie,  120 g făină Pentru cremă:  6 ouă,  250 g zahăr,  250 g unt,  200 g ciocolată,  1 lingură cacao

Mod de preparare

, pe care le freci cu zahărul, coaja rasă şi cu zeama de lămâie până ce amestecul devine o cremă spumoasă (de preferinţă cu mixerul).

Adaugi apoi albuşurile bătute spumă tare şi făina, alternând cu albuşurile. Coci 10 foi, pe rând, pe fundul formei de tort, pusă pe grătar, în cuptor.

Crema o prepari astfel: topeşti ciocolata şi cacaua pe foc în 3 linguri cu apă şi amesteci câte puţin în untul frecat spumă.  Separat, baţi ouăle întregi cu zahărul, pe foc mic, până ce amestecul devine ca o cremă groasă. Laşi la rece, apoi amesteci câte puţin în crema de ciocolată. Cu această cremă umpli foile, le suprapui. Opreşte o parte din cremă pentru uns tortul.

 

Mai multe