Tort Luca reţeta

6 octombrie 2015   Rețete

Ai o zi onomastică şi nu ştii ce tort să prepari? Iată o reţetă rapidă, simplă şi pe placul oricui. Tortul Luca este perfect pentru ocazii deosebite, dar şi pentru ocazii mai puţin speciale, aşa că merită să îl încerci negreşit.

Ingrediente Tort Luca reţeta:

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 100 de grame de făină
  • 200 de grame de zahăr
  • 50 de grame de amidon
  • 50 de grame de unt topit
  • 1 esenţă de vanilie

Pentru cremă:

  • 500 de grame de mascarpone
  • 120 de ml de smântână dulce
  • 3 linguri de zahăr
  • Vanilie

Pentru topping:

  • 1 litru de smântână dulce de frişcă
  • Fructe
  • Sirop

Mod de preparare Tort Luca reţeta:

Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenuşuri, apoi gălbenuşurile se bat bine cu 2-3 linguri de zahăr şi esenţa de vanilie până se dublează compoziţia.

Separat se bat albuşurile bine cu restul de zahăr. În cazul în care s-a folosit mixerul, se renunţă la el pentru a adăuga compoziţia de gălbenuş foarte încet peste albuşurile spumă. Se încorporează apoi, tot treptat şi foarte încet, făina şi amidonul în ploaie. Iar la final, se adaugă untul topit şi se amestecă cu grijă totul până se omogenizează.

Aluatul de blat se toană într-o formă detaşabilă de tort şi se lasă la copt la 180 de grade timp de 30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Apoi se trece la cremă. Se bate bine smântâna de frişcă, apoi se adaugă mascarpone, zahărul şi esenţa de vanilie şi se bat până se obţine o cremă lucioasă, pufoasă şi densă. Smântâna dulce pentru frişca de ornat se bate bine. Apoi, se face puţin sirop cu apă în care să se topească zahăr.

După ce s-a scos blatul, se lasă la răcit pe un grătar. Când este rece, se taie în două părţi egale, care se însiropează cu apă şi zahăr. Apoi, primul blat se pune pe un platou, se toarnă şi se întinde frumos crema, apoi se pune şi cel de-al doilea blat. Tortul se îmbracă cu grijă cu frişca pentru topping, care ar fi de preferat să stea puţin la rece înainte. După ce s-a ornat cu frişcă, se decorează tortul cu multe fructe şi se bagă la frigider. Se serveşte rece. Poftă bună!

Mai multe