Tort mozaic cu portocale
Pofteşti la un desert savuros, cu cremă aromată? Încearcă tortul mozaic cu portocale! E perfect pentru zilele toride de vară!
Ingrediente:
Pentru blatul 1: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 3 linguri cacao, 2 linguri făină, 1 esenţă de rom
Pentru blatul 2: 2 ouă, 2 linguri zahăr, ½ portocală, 2 linguri făină
Pentru cremă: 750 g iaurt, 6 linguri zahăr, 2 linguri cacao, 2 pliculeţe gelatină
Pentru decor: 250 ml frişcă, 1 portocală, 100 g ciocolată
Timp de preparare: 1h 50 min Dificultate: medie
Mod de preparare:
Pentru primul blat baţi albuşurile spumă cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile unul câte unul, cacaua, esenţa de rom şi făina, pe care o încorporezi încet.
Torni compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o dai la cuptor pentru 20-30 de minute.
Pentru al doilea blat baţi albuşurile cu zahărul, adaugi zeama şi coaja de portocală, gălbenuşurile şi făina. Torni aluatul în forma de tort unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor pentru 15-20 de minute.
Pui gelatina la înmuiat într-un pahar cu apă pentru 10 minute, după care o topeşti pe foc. Iaurtul îl mixezi cu zahărul, cacaua şi gelatina topită.
În forma de tort aşezi blatul cu cacao, torni crema de iaurt şi pui blatul cu portocală. Întinzi frişca, ornezi cu felii de portocale, ciocolată rasă şi topită şi dai la rece două ore.