Tort Red Velvet: reţetă pentru Dragobete

24 februarie 2022   Rețete

Tortul Red Velvet este ideal pentru a-ţi impresiona partenerul sau partenera într-o zi specială cum e cea de Dragobete. În afară de aspect, acesta are şi un gust excelent. Adaugă deasupra câteva fructe proaspete şi ai obţinut un desert excelent.

Ingrediente

  • 1 lingură pudră de cacao
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri oţet
  • 2 linguriţe colorant alimentar roşu (gel)
  • 200 g unt
  • 150 g zahăr tos
  • 250 gr zahăr pudră
  • 2 ouă mari
  • 200 g făină
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 200 ml iaurt de băut
  • 600 g cremă de brânză
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • fructe proaspete, pentru decor
  • frunze de mentă, pentru decor

Mixezi 150 g de unt cu zahărul tos şi adaugi ouăle, unul câte unul. Amesteci într-un bol separat uleiul, oţetul şi colorantul alimentar. Torni acest amestec peste unt şi omogenizezi. Începi să torni iaurtul şi mixezi în continuare.

Combini făina cu bicarbonatul, pudra de cacao, praful de copt şi sarea, într-un castron.  Pui această compoziţie peste cea de mai sus. Omogenizezi, apoi torni într-o tavă de tort cu inel detaşabil (cu diametrul 22-24 cm) şi coci blatul la 170 de grade C, aproximativ 45 de minute.

Mixezi crema de brânză cu zahărul pudră, untul rămas şi cu esenţa de vanilie, până când obţii o compoziţie aerată şi cremoasă. O dai la rece 20 de minute.

Tai blatul răcit în 3 felii. Asamblezi tortul, alternând o felie de blat cu un strat de cremă. Închei cu un strat de cremă. Decorezi tortul cu fructe proaspete, după preferinţă şi cu frunze de mentă.

FOTO Shutterstock

Mai multe