Tort Stracciatella

19 februarie 2016   Rețete

Aşa cum îi spune şi numele, acest tort este inspirat din bucătăria italiană, aducând toate aromele şi gusturile unei prăjituri care are tot ce-i trebuie.

Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 150 g făină 7 gălbenuşuri 100 g zahăr 100 g unt 1 linguriţă zahăr vanilat 1 linguriţă praf de copt 1 lingură cacao

250 g mascarpone

400 g smântână pentru frişcă

1 plic gelatină

100 ml apă

50 g fulgi de ciocolată

120 g zahăr pudră

100 g ciocolată

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi la viteză mare gălbenuşurile cu zahărul până devin o spumă albă. Adaugi untul moale şi continui să mixezi până se omogenizează. Pui făina, praful de copt, pudra de cacao şi amesteci. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 20 de minute. Când este gata, scoţi blatul din tavă şi-l laşi la răcit.

Pentru cremă, înmoi gelatina în apă. Separat, mixezi smântâna pentru frişcă cu zahărul până se întăreşte, apoi o dai la frigider. Pui gelatina la foc mic şi o amesteci continuu până se topeşte, fără să ajungă să fiarbă. Ulterior, o torni peste mascarpone şi le baţi cu mixerul. Adaugi şi frişca de la frigider. La final, pui fulgii de ciocolată. Torni crema peste blat şi decorezi tortul cu ciocolată rasă.

Mai multe