Tortilla picantă cu pui şi caşcaval
Cu siguranţă ţi-a rămas friptură de pui sau curcan de la Revelion. Află cum o poţi transforma rapid într-o delicioasă tortilla, bună pentru prânz sau cină.
Ingrediente
4 tortilla
300 g friptură rece de pui sau curcan
150 g caşcaval
1 ardei gras roşu
sos picant
2-3 linguri ulei
sare
piper
Pentru sos
200 g iaurt cremos
4 căţei usturoi
2 linguri zeamă de lămâie
Cureţi carnea de pui de oase şi de piele, apoi o mărunţeşti.
Cureţi ardeiul gras de seminţe şi de cotor şi îl tai cubuleţe. Dai caşcavalul prin răzătoare. Pe fiecare tortilla aşezi un strat de caşcaval, ardei, carne de pui sau curcan, stropeşti cu sos picant, după gust, apoi sigilezi capetele şi rulezi.
Într-o tigaie antiaderentă, bine încinsă, unsă cu puţin ulei, rumeneşti uşor tortilla, astfel încât caşcavalul să se topească.
Pentru sos, amesteci iaurtul cu usturoiul zdrobit şi sucul de lămâie. Serveşti tortilla fierbinte, cu sosul de iaurt.
FOTO: Shutterstock