Tortilla spaniolă
Tortilla spaniolă sau mai simplu omleta spaniolă este un preparat bazat pe ouă şi cartofi. Restul ingredientelor se adaugă după preferinţele fiecăruia, modul de preparare fiind acelaşi.
Ingrediente:
350 g cartofi 100 g mezeluri (şuncă presată, salam, bacon) 10 ouă 60 ml lapte 125 g brânză 300 g legume (roşii, praz, dovlecei, broccoli, ardei gras, castraveţi sau ciuperci) 2/3 cană ierburi aromate (busuioc, mentă sau pătrunjel) 2 linguriţe ulei sare piper
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la 180 grade C. Curăţaţi şi tăiaţi cartofii după preferinţe. Puneţi cartofii într-un bol termorezistent, acoperiţii şi puneţii pentru 2-3 minute în cuptorul cu microunde.
Într-o tigaie, încindeţi două linguriţe de ulei. Adăugaţi cartofii şi mezelurile tăiate bucăţi. Lăsaţi-le pe foc cam 4 minute până se rumenesc. Adăugaţi toate legumele în afară de roşii şi gătiţi pentru 2 minute până se înmoaie.
Bateţi ouăle, laptele şi ierburile tocate. După ce le-aţi bătut foarte bine, se pun în tigaie peste mezeluri şi legume. Daţi focul mic şi lăsaţi să fiarbă agitând tigaia din când în când. Când ouăle au început să formeze deasupra o crustă, puneţi roşiile tăiate în două şi brânza rasă sau mărunţită. Adăugaţi sare şi piper după gust. Luaţi tigaie de pe foc şi daţi tortilla spaniola la cuptor pentru 20 - 25 de minute.
La sfârşit, presăraţi peste tortilla spaniola câteva frunze de pătrunjel. Apoi puteţi servi. Poftă bună!
Sursa: taste.com.au