Vafe cu aromă de citrice

11 decembrie 2013   Rețete

Un desert altfel pe care trebuie să-l încercaţi.

Ingrediente:

10 bucăţi de zahăr o lămâie o portocală 275 g făină 2 ouă sare 100 g unt un pahar de lapte ulei 30 g zahăr tos

Mod de preparare:

Se pun bucăţile de zahăr într-un vas cu fundul gros, împreună cu 2 linguri de apă. Se pun la fiert, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn, până când se obţine un sirop mai gros. Se lasă siropul să se răcească, apoi e amestecă cu zeama de la o lămâie şi o portocală. Cojile citricelor se păstrează, iar siropul se ţine cald, fără să fiarbă. Se pune făina într-un castron, se face o gropiţă în mijlocul ei şi se adaugă gălbenuşurile, sarea şi untul topit. Se frământă aluatul şi se adaugă treptat laptele încălzit. Albuşurile se bat spumă, apoi se amestecă cu aluatul. Amestecul format trebuie să fie puţin mai gros decât un aluat pentru clătite. Se prepară vafele în aparatul preîncălzit şi uns cu ulei. Deasupra se toarnă siropul şi se presară cu zahăr tos şi cojile rase ale citricelor, apoi se servesc. Dacă aparatul este tradiţional, de fier, trebuie uns cu ulei, iar dacă este din teflon, nu trebuie. În ambele cazuri trebuie încălzit bine înainte de pregătirea vafelor, pentru ca aluatul să se întărească imediat ce este turnat. Astfel, obţineţi vafe crocante, bine rumenite.

FOTO pinterest.com

Mai multe