Varză murată călită cu cârnaţi, reţeta pas cu pas
Ştim cu siguranţă că mai ai în butoi câteva verze murate. Pe lângă sarmale, din ele poţi prepara şi o delicioasă varză murată călită cu cârnaţi.
De ce ai nevoie pentru varză murată călită cu cârnaţi
2 cepe
1 morcov
75 ml ulei
7-8 ciuperci
700 g varză proaspătă
350 g varză murată
300-400 ml apă
3 linguri pastă de tomate
200 g cârnaţi afumaţi
1 praf de sare
piper
mărar, după gust
Cum se prepară varza murată călită cu cârnaţi
Pas 1
Toci cepele curăţate şi dai prin răzătoare morcovul. Căleşti legumele în jumătate din cantitatea de ulei până când se înmoaie, apoi feliezi ciupercile şi le adaugi înj tigaie. Le ţii până când se rumenesc uşor.
Pas 2
Adaugi varza murată şi cea proaspătă tăiate fudeluţă, apa, acoperi şi laşi să fiarbă 35-40 de minute.
Pas 3
Felizi cârnaţii şi-i prăjeşti în uleiul rămas, apoi îi pui în oală, cu tot cu grăsimea lăsată. Adaugi pasta de tomate şi mărarul şi mai ţii pe foc câteva minute, amestecând constant.
Sursa https://niftyrecipe.com